Výborné zeleninové placičky, na kterých si pochutnáte jak za tepla, tak za studena, takže je můžete podávat s brambory k obědu, nebo s pečivem ke svačince.
Recepty
Tato polévka je úžasná pro chladné dny. Nádherně vás díky zázvoru zahřeje a nemusím podotýkat, že je také neskutečně rychlá a nenáročná.
Tento recept jsem dělala poprvé a překvapilo mě, jak jsou placičky z tak málo ingrediencí dobré. Určitě budou chutnat i vám.
Konečně se mi dostala do rukou dlouho očekávaná a zajímavá kulinářská kniha. Je to novinka z nakladatelství Slovart - Moje skvělé recepty z francouzského bistra , na kterou jsem se opravdu moc těšila.
Zdravá falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné. Tato chutná a léčivá houba snižuje hladinu cholesterolu, krevní tlak a zpomaluje proces stárnutí.
Smícháte pouze pár základních ingrediencí, přidáte hodně kopru a jednoduchá koprová omáčka je na světě. Žádné dlouhé a složité vaření.
Cuketa má nízkou energetickou hodnotu, obsahuje 91 % vody, vlákninu, sacharidy, draslík, železo fluor a zinek, proto by neměla chybět ani na vašem jídelníčku.
Předem upozorňuji všechny kuchařky a jejich strávníky, že díky skvělé chuti je tento sladký zákusek vysoce návykový :o).
Krásně voňavou a chutnou sekanou nemusíte připravovat pokaždé z masa, ale třeba jen z obyčejné čočky. A zaručeně si pochutnáte.
Proč kupovat v obchodě kečup, který může být nacpaný dochucovadly, když si můžete doma vyrobit svůj vlastní a pochutnat si na něm bez obav, co vlastně jíte.